Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Carpaccio z červené řepy a zakysané smetany
1 středně velká červená řepa, 1 zakysaná smetana, snítka pažitky, sůl, barevný pepř, citron, med, olivový olej

Celer se sýrem smažený v těstíčku
500 g očištěného celeru, 200 g sýra (primátor, moravský bochník, eidam apod.), 150 g salámu, 2 vejce, hladká mouka, 4 lžíce bílého vína, sůl, tuk na smažení, 2 lžíce octa

Mrkev na smetaně
500 g mrkve, 50 g másla, sůl, 1 lžíce hladké mouky, šálek sladké smetany, petrželka

Ředkvičkový aspik
1 svazek ředkviček, 400 g lučiny, 3 plátky bílé želatiny, 100 g smetany, větší hrst pokrájené čerstvé pažitky, citronová šťáva, sůl, pepř

Smažená mrkev
8 středně velkých mrkví, 4 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 150 g strouhanky, sůl, tuk na smažení, petrželka

Zapékaný celer s masem a rajčaty
500 g celeru, olej, 2 cibule, 300 g mletého masa, mletý pepř, sůl, 4 lžíce petrželky, 300 g rajčat, 50 g slaniny, 1 vejce, 50 g strouhaného sýra