Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Těstoviny s masem
300 g vařených těstovin, 250 g mletého hovězího masa, 250 g loupaných rajčat, 1 cibule, 6 stroužků česneku, 80 g mrkve, olej podle potřeby, 80 g parmazánu, mletý pepř, sůl

Těstoviny s Nivou
350 g vařených krátkých těstovin, 100 g Nivy, 80 g hub, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce koňaku, 1 dl smetany, hrstka petrželky, sůl

Těstoviny s olivami
400 g krátkých těstovin, 600 g loupaných rajčat, 120 g vypeckovaných zelených oliv, 4 lžíce olivového oleje, 6 stroužků česneku, 20 g caperri, 4 rybí očka, bazalka, oregano, mletý pepř, sůl

Těstoviny s ořechy
400 g vařených krátkých těstovin, 150 g mascarpone, 50 g Nivy, 70 g strouhaných ořechů, mletý pepř, sůl

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a šalvějí
500 g těstovin, 2 lžíce olivového oleje, 5 větších rajčat, 1 cibule, 5 lístků šalvěje, 1 lžička medu, trochu tabasca, sůl, parmezán

Těstoviny s tvarohem
400 g vařených těstovin, 1 vejce, 250 g tvarohu, 0,5 dl smetany, 80 g ovčího sýra, muškátový oříšek, mletý pepř, sůl

Těstoviny se šafránem
350 g vařených krátkých těstovin, 2 dl smetany, 120 g Mozzarelly, 2 lžíce másla, 0,5 lžičky šafránu, 60 g plísňového sýra, svazek pažitky, mletý pepř, sůl

Těstoviny zapečené se zelím, vejci a masem
300 g fličků, 3 lžíce sádla, 200 g mletého masa, 1 cibule, kmín, mletý pepř, sůl, 500 g čerstvého zelí, 2 vejce, 50 g anglické slaniny

Těstoviny zapékané s mletým masem
400 g mletého masa, 50 g oleje, 1 větší cibule, 2 dl vývaru z masoxu, sůl, špetka pepře, 50 g másla, 3-4 lžíce strouhaného sýra, 400 g širokých nudlí

Torteliny se smetanou
2 balíčky Tortelin, 2 kostky kuřecího bujónu, 2 l vody, 3 lžíce másla, 4 dl smetany, 1 cibule, 100 g parmazánu, špetka oregana, sůl

Vlasové nudle s masem
½ balíčku vlasových nudlí, 300 g mletého masa, 300 g zeleniny (karotka, kedluben, pórek, celer, případně i několik žampiónů), 3 stroužky česneku, sůl, olej, zázvor i[Omáčka] 1 lžíce polévkového koření Vitana, po 1 lžíci sójové a worcesterské omáčky, mletý pepř, 1 lžíce citrónové šťávy, ½ lžíce kečupu, špetka cukru a glutasolu, 1 lžíce oleje

Zapečené boloňské špagety
500 g nahrubo mletého hovězího masa, 4 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 2 lžíce rajského protlaku, pepř, 1 lžička oregana, 400 g špaget, sůl, 1 šálek strouhaného parmezánu, sklenka sladké smetany

Zapečené těstoviny s mletým masem a houbami
350 g těstovin (flíčky, nudle, kolínka), 300 g mletého masa, 1 cibule, 2 stroužky česneku, špetka kmínu, pepře, majoránky, 2 lžíce sádla, 2 lžíce uvařených nebo podušených hub, 2 lžíce petrželky, sůl, 1 dl mléka, 2 vejce, máslo

Zapékané špagety
350 g uvařených špaget, 1 cibule, olej podle potřeby, 0,5 dl vody, mletá sladká paprika, 400 g vepřového masa, 4 lžíce sladkého kečupu, 200 g sterilovaného hrášku, 2 vejce, 4 lžíce smetany, 100 g tvrdého sýra, mletý pepř, sůl

Zapékané těstoviny s masem a zeleninou
250 g mletého masa, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 150 g kapusty, 150 g květáku, 150 g mrkve, šálek vody, sůl, mletý pepř a paprika, 350 g širokých nudlí, máslo

Znojemské flíčky
200 g uzeného vepřového masa, 500 g kysaného zelí, 350 g uvařených flíčků, 2 cibule, 50 g sádla, majoránka, mletý pepř, sůl