Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Rybí nudle
250 g širokých nudlí, 250 g mořských ryb v oleji, 0,5 dl bílého vína, 100 g taveného sýra, 100 g Nivy, 2 pórky, 1 citron, 4 lžíce oleje, sojová omáčka, sůl

Rychlé špagety
500 g špaget, 1 dl pálivého kečupu, 400 g měkkého salámu, 1 cibule, 6 stroužků česneku, 1 dl smetany, 1 kostka bujónu, sladká paprika, 4 lžíce oleje, mletý pepř, sůl

Řecké špagety
300 g uvařených špaget, 500 g kuřecích jater, 1 cibule, 2 stroužky česneku, hrst petržele, olivový olej, špetka rozmarýnu, 15 lístků šalvěje, 0,5 dl bílého vína, 4 lžíce nastrouhaného parmazánu, mletý pepř, sůl

Široké nudle s kapustovou omáčkou
2 středně velké cibule, 1 stroužek česneku, 250 g mletého hovězího masa, 1 polévková lžíce hladké mouky, 1 plechovka rajčat (850 ml), 1 malý celer, ½ hlávky kapusty, 300 g širokých nudlí, sůl, 3-4 snítky tymiánu, pepř

Špagetové smaženky
250 g uvařených špaget, 2 vejce, 50 g nastrouhaného sýra, 2 lžíce nadrobno nakrájeného salámu, slaniny apod., sůl, pepř, olej na smažení i[Na ozdobu]: prstýnky cibule, proužky papriky, dílky rajčete

Špagety jako minutka
400 g uvařených špaget, 100 g tuňáka v oleji, 1 červená paprika, 100 g pórku, 4 vejce, mletý pepř, sůl

Špagety k drůbeži
300 g vařených špaget, 4 lžíce olivového oleje, šťáva z 1 citronu, několik snítek petrželky, sůl

Špagety na pivě
400 g uvařených špaget, 600 g vepřové plece, tuk na smažení, 2 cibule, voda podle potřeby, 120 g sterilovaných žampionů, 1 dl rajského protlaku, 1 lžíce majoránky, 2 dl piva, 1 lžíce hladké mouky, 100 g tvrdého sýra, mletý pepř, sůl

Špagety na slanině
400 g vařených špaget, 200 g anglické slaniny, 2 vejce, 4 žloutky, 4 stroužky česneku, 100 g tvrdého sýra, 2 lžíce oleje, peperončino, mletý pepř, sůl

Špagety po boloňsku
300 g špaget, 2 lžíce másla, 5 lžíc oleje, 300 g mletého masa, 1 cibule, 1 mrkev, kousek celeru, 5 dl vývaru z masoxu, 3 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu, ½ lžičky soli, špetka pepře, 4 lžíce strouhaného sýra (čedar, primátor apod.)

Špagety po italsku
40 dkg špagety, 3 polévkové lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 40 dkg loupaných rajčat, sůl, pepř, 20 dkg ricotty, 1/4 šálku čerstvé bazalky

Špagety po selském způsobu Špagety po selském způsobu
500 g rajčat, 200 g pórku, 200 g mrkve, 200 g cibule, 100 g celeru, sůl, 4 lžíce oleje, 250 g špaget, 1 lžíce másla, pepř, tymián, sůl, 100 g strouhaného sýru (eidam, ementá l)

Špagety s mletým masem
300 g špaget, olej, 300 g mletého masa (hovězího a vepřového), 1 cibule, sůl, 2 stroužky česneku, kečup, strouhaný sýr

Špagety s rajčaty
400 g vařených špaget, 1 kg oloupaných rajčat, 3 lžíce oleje, 4 stroužky česneku, bazalka, mletý pepř, sůl

Špagety s tuňákem
350 g vařených špaget, 100 g konzervovaného tuňáka, 250 g žampionů, 3 lžíce oleje, 4 stroužky česneku, oregano, mletý pepř, sůl

Špagety se špenátem
400 g vařených špaget, 300 g čerstvého špenátu, 100 g parmazánu, 2 stroužky česneku, 1 Hermelín, 5 lžic olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy, mletý pepř, sůl

Špagety se zeleninou
400 g uvařených špaget, 300 g cukety, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 žlutá paprika, 4 listy čekanky, olej, 2 vejce, muškátový oříšek, 100 g tvrdého sýra, mletý pepř, sůl

Špagety zapékané se sýrem
300 g špaget, olej, 3 lžíce rajčatového kečupu nebo protlaku, 200 g šunky, 150 g sýra primátor nebo moravský bochník, ½ lžičky mleté papriky, 100 g másla na vymaštění zapékací mísy a na zakapání, sůl, 2 sladkokyselé okurky, 2 rajčata

Špenátové lasagne s bazalkou
200 g těstovin lasagne, 250 g mozzarely, 250 g mletých loupaných rajčat, hrst nahrubo nakrájené čerstvé bazalky, 2 lilky, 1 dcl bílého vína, 200 g listového špenátu, 5 stroužků česneku, olivový olej, sůl, bílý pepř

Šunkafleky
500 g uzené krkovičky, 500 g flíčků nebo jiných těstovin, 1 lžíce oleje, 250 ml mléka, 4 vejce, 100 g tvrdého sýra, 1 lžíce sádla, sůl, pepř, vegeta

Těstoviny po zahradnicku
400 g uvařených těstovin, 250 g směsi zeleniny (mrkev, brokolice, celer), 200 g šunky, 200 g sladkého kečupu, 50 g másla, oregáno, mletý pepř, sůl

Těstoviny s brokolicí
400 g krátkých vařených těstovin, 700 g brokolice, 1 l vody, 3 stroužky česneku, 4 slenečci, olej, mletý pepř, sůl

Těstoviny s dýní
300 g vařených těstovin, 1 kg dýně, 500 g rajčat, 4 lžíce oleje, 1½ dl bílého vína, 1 dl smetany, 3 stroužky česneku, 5 snítek petrželky, rozmarýn, mletý pepř, sůl

Těstoviny s fenyklem
500 g vařených krátkých těstovin, 400 g čerstvého fenyklu, 50 g piniových oříšků, 2 cibule, 100 g sardinek v oleji, 80 g rozinek, olivový olej, mletý pepř, sůl

Těstoviny s houbami
400 g vařených krátkých těstovin, 500 g lesních hub, 500 g loupaných rajčat, 4 stroužky česneku, hrst petrželky, 100 g anglické slaniny, 120 g tvrdého sýra, 1 dl bílého vína, olej, mletý pepř, sůl