Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Bylinkové nudle
300 g vařených širokých nudlí, 5 lžic oleje, 1 velká cibule, 4 stroužky česneku, hrstka petrželky, 20 lístků bazalky, 200 g koktailových rajčat, mletý pepř, sůl

Gnocchi s pečenými rajčaty, bazalkou a ricottou
500 g čerstvá ricotta, 1 svazek bazalka, 60 g strouhaný parmezán, 2 ks vejce, 150 g mouka, 1/2 lžičky mořská sůl, 60 g máslo i[Zdobení]: bazalka, rukola i[Pečená rajčata]: 600 g cherry rajčátko, 2 lžíce lístek oregáno, 12 ks neloupaný stroužek česneku, 60 ml olivový olej, 60 ml červený vinný ocet, 1 lžíce bílý cukr, mořská sůl, čerstvě namletý černý pepř

Houbové flíčky
400 g vařených flíčků, 500 g hub, 200 g uzeného masa, 3 vejce, 3 dl mléka, 1 cibule, 2 lžíce sádla, 100 g tvrdého sýra, 1 lžíce másla, kmín, mletý pepř, sůl

Jarní farfalle
250 g vařených farfalle, sterilované červené fazole, sterilovaná sladká kukuřice, 3 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, sůl, pepř, bazalka, petrželka

Kari špagety
400 g vařených špaget, 300 g šunky, 250 g Ementálu, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla, kari koření, mletý pepř, sůl

Klasické špagety
400 g vařených špaget, 4 stroužky česneku, 1 peperončino, olivový olej, hrstka petrželky, mletý pepř, sůl

Lasagne s čínským zelím
9 větších lasagní, 800 g čínského zelí, 2 větší cibule, 4 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 4 lžíce loupaných slunečnicových semínek, 3 vejce, 2½ dl smetany, 250 g Mozzarelly (můžeme také použít jiný tvrdý sýr), mletý pepř, sůl

Lasagne se špenátem
350 g vařených celozrnných lasagní, 1 kg špenátu, 1½ l vody, 800 g sterilovaných rajčat, 40 g celozrnné mouky, 1 lžíce medu, 4 lžíce olivového oleje, 50 g másla, 1,2 dl mléka, 2½ dl smetany, 8 lžic jemně nasekané bazalky, 150 g ovčího sýra, mletá sladká paprika, cayenský pepř, mletý pepř, sůl

Lupičské špagety
250 g špaget, 2 litry vody, 2 lžičky soli, ½ lžíce oleje i[Směs na špagety]: 250 g mletého masa, 1-2 cibule, 20 g másla nebo pokrmového tuku, 3 lžíce rajského protlaku, ¼ lžičky oregana nebo majoránky, 1 lžička soli, ½ lžičky pepře, 100 g nastrouhaného sýra

Maďarsá kolínka
400 g vařených kolínek, 4 zelené paprikové lusky (mohou být i pálivé), 6 lžic oleje na smažení, 2 dl smetany, špetka sladké papriky, 6 lžic pálivého kečupu, svazek pažitky, 4 lžíce jemně nasekané petrželky, metý pepř, sůl

Makaronový nákyp
400 g uvařených makaronů, 2 červené papriky, 1 větší cibule, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, 60 g nasekaných mandlí, 1 hrstka petrželky, 2 vejce, 1 dl mléka, 100 g parmazánu, 125 g mozzarelly, mletý pepř, sůl

Makarony po francouzsku
400 g uvařených makaronů, 250 g tvrdého sýra, 120 g rajčat, 2 lžíce citronové šťávy, 4 lžíce olivového oleje, provensálské koření, 1 lžíce chilli omáčky, 1 dl smetany, sůl

Makaróny s uzeninou
300 g makarónů, 80 g tuku, 1 větší cibule, 250 g uzeniny, 100 g rajčatového protlaku, šálek vývaru z masoxu, 150 g strouhaného sýra, sůl

Maltézské těstoviny
350 g vařených libovolných těstovin, 1 citron, 1 červený pomeranč, hrstka petrželky, kůra z 1 červeného pomeranče, 2 lžíce hladké mouky, 2 dl mléka, 1 žloutek, 1 lžička másla, 1 lžička pomerančové šťávy z červeného pomeranče, mletý pepř, sůl

Mascarpone
400 g vaječných těstovin, 120 g šunky, 1 lžíce másla, 100 g Mascarpone, 30 g nastrouhané brynzy, mletý pepř, sůl, zelenina dle chuti

Medové nudle
350 g uvařených širokých nudlí, 160 g měkkého nízkotučného tvarohu, 6 lžic květového tekutého medu, 2 lžíce másla, 6 lžic moučkového cukru.

Milánské těstoviny
400 g vařených těstovin, 1 kg rajčat, 1 velká cibule, 1 lžíce másla, 2 lžíce olivového oleje, 100 g parmazánu, bazalka, petrželka, mletý pepř, sůl

Moravské flíčky
400 g vařených flíčků, 50 g másla, 2 vejce, 300 g vařeného uzeného masa, 4 lžíce strouhanky, 1½ dl smetany, hrstka petrželky, mletý pepř, sůl

Nudle s mákem
400 g vařených širokých nudlí, 4 lžíce másla, 200 g mletého máku, 1 vanilkový cukr, 150 g moučkového cukru, špetka skořice

Osmažené nudle s masem
1 balíček vlasových nudlí, sůl, 2 lžíce sádla, 1 lžíce sójové omáčky, ¼ l vývaru, 300 g mletého masa, olej, 1 cibule, 100 g celeru, cukr, zázvor, 1 lžička octa i[Zelný salát] 500 g zelí, 2 lžíce octa, 1 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, lžička sójové omáčky, špetka glutasolu a cukru, sůl, lžička zázvoru, špetka chilli, 1 lžíce sušených hub

Pasta al Pomodoro
2 ks stroužek česneku, 2 lžíce kečupu, 1 rajčatové pyré, 1 balení špaget, strouhaný parmezán, peř, sůl, mozzarela, olivový olej, bazalka

Pikantní těstoviny
400 g krátkých těstovin, 4 stroužky česneku, hrstka sušených hub, 100 g anglické slaniny, 500 g louaných rajčat, olivový oej, 2 peperončina, bazalka, pálivá paprika, mletý pepř, sůl

Pizzaiola
400 g vařených krátkých těstovin, 1 kg loupaných rajčat, 1 velká cibule, 100 g Mozzarelly, 4 lžíce olivového oleje, špetka oregana, bazalka, mletý pepř, sůl

Pochoutka z těstovin
400 g vařených těstovin, 100 g šunky, 2 dl smetany, 2 lžíce oleje, 6 stroužků česneku, 150 g čerstvých žampionů, 100 g sterilovaného hrášku, 60 g tvrdého sýra, mletý pepř, sůl

Ravioly se zeleninou
150 g celozrnné mouky, 2 vejce, 100 g ovčího sýra, vodu podle potřeby, 200 g cibule, 250 g cukety, 250 g lilků, 200 g různobarevných paprik, 125 ml oleje, 500 g rajčat, 4 stroužky česneku, tymián, hrstka bazalky, 0,5 lžičky sladké papriky, mletý pepř, sůl