Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Grilované chobotnice Grilované chobotnice
18 malých chobotnic, 2 lžičky nastrouhané kůry z dobře omytého citronu, ¼ hrnku citronové šťávy, ¼ hrnku olivového oleje, 2 prolisované stroužky česneku, ¼ hrnku nakrájené petrželky, 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl podle chuti

Rybí předkrm na topince Rybí předkrm na topince
500 g sladkovodní ryby (porce kapra, malý pstruh apod.), 1 malá cibule, 1 lžíce másla a 2 lžíce oleje, sůl, citronová šťáva, 1 sklenka bílého vína, 1 čínské zelí nebo hlávkový salát, 5 lžic sterilovaného hrášku s mrkví (nebo zmrazeného, uvařeného a ochlazeného), 1 jablko, 2 vejce vařená natvrdo, 100 g majolky, 1 dl husté smetany ke šlehání, 6 plátků toastového chleba, olej