Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Jablečné omelety
2 šálky jogurtu, 3 vejce, 150 g hladké mouky, 2 lžíce cukru, 50 jader vlašských ořechů, 4 větší jablka, 1 balíček skořicového cukru, tuk na opékání

Jablečné tartaletky s vanilkovou zmrzlinou
1 balíček chlazeného lístového těsta, 4 kyselá jablka, 100 g čerstvého sýra, 60 g marcipánu, 4 kopečky vanilkové zmrzliny, 4 lžíce květového medu, 2 lžíce plátkových mandlí, 1 lžíce másla na vymazání, 1 lžíce moučkového cukru

Jablečný nákyp
1 kg jablek, 150 - 200 g cukru krupice, 3 vejce, špetka soli, 150 g piškotů, máslo na vymazání zapékací mísy, moučkový cukr na ztužení bílkového sněhu

Jablka v županu
8 středně velkých křehkých jablek, 2-3 lžíce rybízového kompotu nebo džemu, lístkové těsto, bílek na potření, moučkový cukr

Jablková žemlovka
5 žemlí, 5 dl mléka, 3 vejce, 500 g jablek, 100 g másla, 100 g moučkového cukru, 1 lžička mleté skořice, 3 lžíce rozinek

Jablkové řezy
500 g hladké mouky, 250 g práškového cukru, 100 g margarínu, 2 vejce, 1 lžíce jedlé sody nebo 1 prášek do pečiva, 4 lžíce mléka, kakao, rozvařená horká jablka s cukrem i[Poleva]: 80 g tuku, 120 g práškového cukru, 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku, 2 lžíce kakaa, 2-3 lžíce mléka

Jablkový pohár
1 balíček piškotů, ½ kg jablek, 3 dl vody, 3 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, trochu rumu, ovoce na ozdobu (angrešt, jablka, citron apod.)

Jahodová roláda I.
i[Těsto]: 5 vajec, 5 polévkových lžic krystalového cukru, 5 polévkových lžic mouky i[Krém]: ½ litru mléka, 1 balíček jahodového pudinku, 1 polévková lžíce škrobové moučky, 250 g másla, 300 g jahod, 250 g práškového cukru, čokoláda na strouhání

Jahodová roláda II.
i[Těsto]: 5 vajec, 5 polévkových lžic práškového cukru, 2 polévkové lžíce horké vody, 3 polévkové lžíce polohrubé mouky, 2 polévkové lžíce pudinkového prášku, ½ prášku do pečiva, 1 čajová lžička citronové šťávy i[Náplň]: 2 balíčky pudinkového prášku, 200 g másla (nebo rostlinného tuku na pečení), 1 hrnek (3 dl) práškového cukru, 1 vanilkový cukr, 2-3 polévkové lžíce whisky nebo koňaku, 500 g jahod

Jahodové poháry se zmrazeným smetanovým krémem
500 g jahod, 400 g zmrazeného smetanového krému, 2 lžičky moučkového cukru

Jahodový dezert s jablky na víně Jahodový dezert s jablky na víně
2 jablka (Coxova Reneta), ⅛ litru bílého vína, 1 + 1 lžíce cukru, 125 g jahod, 1 lžička citronové šťávy, ⅛ litru šlehačky, 4 porce jahodové zmrzliny, 1 lžíce strouhané čokolády

Jahodový dort se šlehačkou a kiwi
120 g másla, 100 g moučkového cukru, 1 vejce, 2 žloutky, 80 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva i[Sníh]: 2 bílky, 100 g moučkového cukru i[Na ozdobu]: 300 ml šlehačky, 150 g čerstvých jahod, 2 kiwi, lístky máty

Jahodový pudink s ovocem
1 balíček jahodového pudinku, 5 dl mléka, 2 lžíce cukru, 300 g čerstvého nebo kompotovaného ovoce, 1 dl smetany na šlehání

Jahody s pudinkovým krémem
300 g opraných jahod, 4 dl mléka, ½ balíčku pudinkového prášku, 3 lžíce cukru

Jarní úsměv
250 g rostlinného tuku na pečení, 250 g práškového cukru, 250 g ořechů, 130 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, sníh ze 6 bílků i[Poleva]: 6 žloutků, 250 g práškového cukru, balíček vanilkového cukru

Jemné rohlíčky
500 g polohrubé mouky, 1 kostka droždí, ½ prášku do pečiva, 2 žloutky, 2 polévkové lžíce práškového cukru, ¼ litru mléka, 2 dl oleje, sůl i[Náplň]: mák nebo ořechy, cukr, mléko

Jemný dort s kávovou šlehačkou Jemný dort s kávovou šlehačkou
100 g másla, 8 vajec, 250 g moučkového cukru, špetka soli, 150 g hladké mouky i[Na náplň a zdobení] 6 lžíc koňaku, ¾ litru šlehačky, 40 g moučkového cukru, 3 lžíce instatntní kávy, 50 g mandlových lístků, 12 zrnek kávy

Jogurtové poháry s černým rybízem
2 kelímky bílého jogurtu, 4 lžíce smetany, 400 g černého rybízu, 4 lžíce cukru, šálek vody, 2 lžíce citrónové šťávy

Jogurtový koláč
i[Těsto]: 500 g bílý jogurt, 500 g polohrubá mouka, 250 g cukr, 1 ks vejce, 1 bal prášek do pečiva, olej, ovoce dle chuti i[Drobenka]: 200 g polohrubá mouka, 80 g máslo, 80 g cukr

Kačenky
210 g hladké mouky, 70 g cukru moučka, 140 g tuku Hera, 1 žloutek, marmeláda na slepení, moučkový cukr s vanilkovým na posypání

Kakaová hvězda s ovocem
3 hrnky polohrubé mouky, 2 hrnky vody, 1 hrnek cukru, ½ hrnku kakaa, ½ hrnku oleje, 2 vejce, 3 lžíce drobně nakrájeného kandovaného ovoce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, tuk na vymazání a mouka na vysypání formy, okvětní plátky z červených růží a kuličky zeleného hroznového vína na ozdobení, moučkový cukr na posypání

Karamelová roláda
i[Těsto]: 6 vajec, 6 polévkových lžic práškového cukru, 1 polévková lžíce ruku nebo koňaku (nemusí být), 3 vrchovaté polévkové lžíce polohrubé mouky, 1 polévková lžíce kakaa, 1 čajová lžička instantní kávy, na špičku nože prášku do pečiva i[Náplň a ozdoba]: 1 plechovka kondenzovaného slazeného mléka, 250 g rostlinného tuku na pečení, 1 kelímek smetany ke šlehání, ovoce nebo čokoláda

Karamelové košíčky
i[Těsto]: 30 dkg hladké mouky, 10 dkg mletého cukru, 12 dkg másla, 1 celé vejce, 1 polévkokvá lžíce mléka, 1 vanilkový cukr, citronová kůra i[Karamelový krém]: 20 dkg krystalového cukru, ½ litru mléka, 4 lžíce hrubé mouky, 20 dkg mletého cukru, 20 dkg másla, 1 vanilku i[Na ozdobení]: čokoládová poleva, perličky, poloviny vlašských ořechů, loupané mandle apod.

Karamelový krém I.
25 kostek cukru, 250 ml mléka, 2 žloutky, 1 sáček vanilinového cukru, 1 lžičku hladké mouky, 250 g másla

Karamelový krém II.
1 slazené kondenzované mléko, 250 g másla