Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Banánová roláda
i[Těsto]: 8 vajec, 8 polévkových lžic krystalového cukru, 6 polévkových lžic hladké mouky, 2 polévkové lžíce kakaa, 1 vanilkový cukr i[Náplň]: 1 konzerva kondenzovaného slazeného mléka, 300 g másla, 2 polévkové lžíce rumu, 4 velké banány i[Čokoládová poleva]: 100 g čokolády na vaření, 150 g ztuženého tuku nebo másla, 1 čajová lžička oleje

Jahodová roláda I.
i[Těsto]: 5 vajec, 5 polévkových lžic krystalového cukru, 5 polévkových lžic mouky i[Krém]: ½ litru mléka, 1 balíček jahodového pudinku, 1 polévková lžíce škrobové moučky, 250 g másla, 300 g jahod, 250 g práškového cukru, čokoláda na strouhání

Jahodová roláda II.
i[Těsto]: 5 vajec, 5 polévkových lžic práškového cukru, 2 polévkové lžíce horké vody, 3 polévkové lžíce polohrubé mouky, 2 polévkové lžíce pudinkového prášku, ½ prášku do pečiva, 1 čajová lžička citronové šťávy i[Náplň]: 2 balíčky pudinkového prášku, 200 g másla (nebo rostlinného tuku na pečení), 1 hrnek (3 dl) práškového cukru, 1 vanilkový cukr, 2-3 polévkové lžíce whisky nebo koňaku, 500 g jahod

Karamelová roláda
i[Těsto]: 6 vajec, 6 polévkových lžic práškového cukru, 1 polévková lžíce ruku nebo koňaku (nemusí být), 3 vrchovaté polévkové lžíce polohrubé mouky, 1 polévková lžíce kakaa, 1 čajová lžička instantní kávy, na špičku nože prášku do pečiva i[Náplň a ozdoba]: 1 plechovka kondenzovaného slazeného mléka, 250 g rostlinného tuku na pečení, 1 kelímek smetany ke šlehání, ovoce nebo čokoláda

Makový závin s višněmi
1 balení listového těsta, 400 g višní, 300 g máku, 5 polévkových lžic cukru, mléko, perník na strouhání, citronovou kůru, vejce na potření

Nepečená roláda
300 g krystalového cukru, 1½ dl vody, vanilkový cukr, 200 g kokosu, 60 g másla, 2 polévkové lžíce kakaa, balíček piškotů i[Do náplně] 125 g másla, 2 polévkové lžíce moučkového cukru

Novoroční poleno
i[Těsto]: 100 g práškového cukru, 4 vejce, 2 dl mléka, 50 g práškového cukru do mléka, 150 g hladké mouky, ½ prášku do pečiva i[Víšňová náplň]: 2½ dl mléka, 20 g hrubé mouky, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, 200 g másla, 150 g práškového cukru, 1 sklenice (7 dl) višňového kompotu

Perníková roláda s povidly
200 g medu, 120 g hrubé mouky, 4 vejce, 1 sáček vanilinového cukru, 1 lžička jedlé sody, moučkový cukr na poprášení i[Náplň] 240 g švestkových povide l, 2 lžíce vlažné vody

Roláda s ananasem
i[Těsto]: 6 vajec, 6 polévkových lžic krystalového cukru, 2 polévkové lžíce studené vody, 3 polévkové lžíce polohrubé mouky, 3 polévkové lžíce hladké mouky, ½ prášku do pečiva, 2 polévkové lžíce rostlinného oleje i[Krém]: 2 dl mléka, 1 pudinkový prášek, 1 vanilkový cukr, 200 g másla, 100 g práškového cukru, 1 čajová lžička citronové šťávy, 1 konzerva ananasového kompotu, ovocný džem

Sváteční jablečný závin s mandlemi
1 balení listového těsta (250g) i[Náplň]: 1½ kg jablek, 2 polévkové lžíce másla (cca 2 dkg), 5 vrchovatých lžic strouhanky, 5 dkg nastrouhaných mandlí, 5 dkg ve vodě předem namočených rozinek (sultánek), 3 lžíce rumu, 1 vanilkový cukr, skořice, 3 polévkové lžíce cukru krupice, nastrouhaná citronová kůra z jednoho citronu, moučkový cukr na posypání

Šlehačková roláda
i[Těsto]: 5 vajec, 5 vrchovatých polévkových lžic práškového cukru, 3 vrchovaté polévkové lžíce polohrubé mouky, 2 polévkové lžíce kakaa i[Náplň]: 2 kelímky smetany ke šlehání, 2 polévkové lžíce krystalového cukru, 1 balíček mandlí, případně 1 2 mandarinky nebo kandované ovoce

Válený dia závin (DIA)
220 g mouky (polovina výběrové hladké a polovina hrubé), 125 g rostlinného tuku na pečení, 1 dl mléka, trocha soli, máslo nebo margarín na potření, trocha strouhanky, strouhaná jablka, práškové umělé sladidlo, skořice, rozinky, nastrouhané ořechy

Velikonoční závin s jablky
600 g hladké mouky, 250 g rostlinného tuku, 3 dl světlého piva, špetku soli, 700 g jablek, 1 vanilkový cukr, hrst rozinek namočených den předem do rumu, hrst nahrubo nasekaných vlašských ořechů, strouhanku, tuk na vymazání plechu, cukr na posypání