Kuchařka

Internetová kuchařka

Recepty

Andělská očka
120 g hladké mouky, 70 g másla, 50 g cukru, 50 g marmelády (rybízová, malinová, jahodová), 1 žloutek, 1 lžíce citronové a pomerančové kůry

Anýzky
250 g hladké mouky, 150 g másla, 150 g práškového cukru, 1 vejce, 1 žloutek, 1 lžička tlučeného anýzu, sekané mandle na ozdobu

Anýzové tyčky
250 g hladké mouky, 70 g práškového cukru, 140 g tuku (Hera, perla), 2 celá vejce, 1 lžička jemně mletého nebo tlučeného anýzu

Babiččiny knoflíky
800 g hladké mouky, 500 g másla, 350 g práškového cukru, 2 žloutky, 1 celé vejce, 1 vanilkový cukr, lískové oříšky na ozdobení i[Nádivka]: 180 g lískových oříšků, 250 g práškového cukru, 2 bílky, 1 lžíce rumu

Bábovka s lískovými oříšky Bábovka s lískovými oříšky
350 g másla, 150+200 g cukru, 8 vajec, 1 lžička skořice, 20 ml rumu (malá sklenka), 250 g polohrubé mouky, 50 g škrobu, 300 g lískových oříšků, špetka soli, strouhanka nebo oříšky na vysypání formy, moučkový cukr

Bačkorky
280 g hladké mouky, 250 g tuku, 1 vejce, 1 lžíce vody, cukr s vanilkou na obalení i[Náplň]: 110 g práškového cukru, 140 g mletých oříšků, 1 vejce

Bádenský švestkový dort Bádenský švestkový dort
6 vajec, 100 g cukru, špetka soli, 2 lžíce rumu, 1 balíček vanilkového cukru, 100 g hrubé mouky, špetka prášku do pečiva, 40 g strouhanky, 150 g strouhaných lískových oříšků i[Náplň a zdobení] 1 kg švestek, 5 lžíc cukru, trochu skořice, 2 tlučené hřebíčky, ½ litru šlehačky, 2 lžíce vanilkového cukru, 50 g nalístkovaných mandlí

Banánová roláda
i[Těsto]: 8 vajec, 8 polévkových lžic krystalového cukru, 6 polévkových lžic hladké mouky, 2 polévkové lžíce kakaa, 1 vanilkový cukr i[Náplň]: 1 konzerva kondenzovaného slazeného mléka, 300 g másla, 2 polévkové lžíce rumu, 4 velké banány i[Čokoládová poleva]: 100 g čokolády na vaření, 150 g ztuženého tuku nebo másla, 1 čajová lžička oleje

Banánové řezy s karamelem
i[Těsto]: 5 vajec, 200 g jemného krystalového cukru, 200 g polohrubé mouky, 5 polévkových lžic studené vody, 1 prášek do pečiva i[Krém]: 250 g másla nebo rostlinného tuku na pečení, 1 slazené kondenzované mléko, 4 větší banány, rybízový nebo meruňkový džem

Banánovo - skořicoví šneci
230 g hladké mouky, 230 g celozrnné žitné mouky, 1 lžička soli, 1 lžička krupicového cukru, 7 g sušeného droždí, 1 lžíce oleje, 150 ml teplého mléka, 1 rozšlehané vejce i[Náplň]: 25 g rozpuštěného másla, 2 nakrájené banány, 100 g namočených a nakrájených sušených meruněk, 1 lžička mleté skořice, 50 g přírodního cukru, lůra z 1 pomeranče, 2 lžíce tekutého medu

Banány se sezamovými semínky
5 banánů, 3 vejce, 60 g sezamových semínek, olej i[Na čatní] 60 g cukru, 40 g čerstvého zázvoru, oloupaného a nakrájeného na kostičky, 80 ml octa, 400 g manga pokrájeného na centimetrové kostky

Barevné řezy
250 g práškového cukru, 250 g másla, 6 žloutků, 400 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, citronová kůra, rumová tresť i[Náplň]: 150 g práškového cukru, 150 g másla, šťáva z 1 pomeranče, 1 větší žloutek, 2-3 lžíce vroucí vody i[Bílá poleva]: 200 g práškového cukru, 4-5 lžic horké vody, kousek másla

Barevné věnečky
210 g hladké mouky, 70 g práškového cukru, 140 g másla, 2 žloutky, citronová kůra i šťáva, na špičku nože prášek do pečiva

Barunčiny sušenky
200 g rostlinného tuku na pečení, 2 vejce, 140 g cukru krysta l, 1 vanilkový cukr, 2 lžičky kypřícího prášku, 200 g hladké mouky, 2 lžíce instantního kakaa, 50 g mandlí, 50 g rozinek, 100 g čokolády na vaření, pečící papír

Biskupský chlebíček
120 g másla nebo Hery, 60 g solamylu, 3 vejce, 120 g moučkového cukru, 150 g polohrubé mouky, 30 g rozinek, 40 g kandovaného ovoce, ½ prášku do pečiva, ⅛ polotučného mléka, citronová kůra z jednoho citronu, instantní čokoládová poleva

Bobačky
400 g hrubé mouky, 1 vejce, 20 g droždí, 40 g tuku, lžička cukru, sůl, mléko, tuk na pomaštění a na plech, med, 150 g mletého máku, 50 g cukru, lžíce povide l

Boží milosti I.
500 g polohrubé mouky, 2 žloutky, 1 dl rumu, 50 g másla (rostlinného tuku na pečení), 2 vanilkové cukry, vodu podle potřeby

Boží milosti II.
300 g grahamové a 200 g polohrubé mouky, 250 g rostlinného tuku na pečení, špetka soli, 1 kelímek kysané smetany, asi ½ čajové lžičky sody bikarbony

Bramborové lívanečky
250 g brambor vařených ve slupce, 1 lžíce moučkového cukru, špetka soli, 2 lžíce rozehřátého másla, 2 větší vejce, ½ kostky droždí (20 g), 1 lžička cukru, 1 lžička mouky, ½ litru vlažného mléka, 250 g polohrubé mouky, tuk na smažení i[Na ozdobu]: skořicový cukr nebo marmeláda a ušlehaná smetana

Broskvový dort se sněhem
3 vejce, 70+50 g cukru, 1 lžička citronové kůry, 60 g hladké mouky, 30 g škrobu, 1 lžička kypřícího prášku, 7 broskví, ⅛ l bílého vína, 125 g moučkového cukru, 200 g syrové marcipánové hmoty, 40 g mandlových lupínků

Brownies
1 plechovka červených fazolí (240 g pevného podílu), 4 polévkové lžíce medu, 50 g hořkého kakaa, 2 ks banán, 60 g arašídového másla, 1 čajová lžička přásku do pečiva, 1 čokoládový puding (42 g), 100 g mletých mandlí, 100 g hořké čokolády (nejméně 50%)

Burizonové hrudky
100 g ztuženého pokrmového tuku, 100 g mléčné čokolády, sáček slazených burizonů, 3 lžíce malcaa

Bystřické koblihy
600 g polohrubé mouky, 100 g mála, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukr, 6 žloutků, sníh ze 3 bílků, 2 polévkové lžíce rumu, 30 g droždí, sůl, asi 3 dl mléka, marmeláda na plnění, olej na smažení

Cestenice
400 g polohrubé mouky, 20 g droždí, 20 g cukru, 80 g máku, 3-4 dl mléka, sůl, tuk na plech, 4 lžíce medu, 80 g másla, povidla

Císařský trhanec
Základní těsto na plačinky (přidáme do něj ještě 60 g cukru), hrst rozinek namočených v rumu, olej na smažení, 1 sklenice kompotu nebo řídké marmelády (malinové, jahodové, borůvkové nebo višňové), moučkový cukr na posypání