Sdílejte s přáteli
Znojemské závitky

Znojemské závitky

Ingredience

Pokyny

  1. Maso opláchneme, osušíme utěrkou a přes vlákno nakrájíme na plátky.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  3. Slaninu nakrájíme na kostičky, okurku na podélné dílky, salám nebo párky na kostičky.

  4. Slaninu rozpustíme, přidáme polovinu cibule a salám a vše opečeme. Potom směs zalejeme osolenými vejci. Mícháme, až se vejce srazí.

  5. Každý plátek masa naklepeme, osolíme a opepříme. Do jeho středu rozprostřeme lžíci směsi vajec se salámem a kousek okurky. Plátek dobře svineme a okraje sepneme párátky nebo celý závitek svážeme nití.

  6. Zbylou cibuli zpěníme na sádle, vložíme na ni závitky a ze všech stran je opečeme. Potom je podlejeme horkou vodou nebo vývarem z kostí, přiklopíme pokličkou a dusíme.

  7. Běheme dušení závitky občas obrátíme a přelejeme vydušenou šťávou.

  8. Měkké závitky vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zasypeme ji hladkou moukou, kterou za stálého míchání opražíme. Potom vše zředíme vlažnou vodou, dobře rozmícháme a povaříme tak dlouho, až se houstnoucí šťáva začne oddělovat od tuku. Hotovou šťávu podle potřeby přisolíme a přelejeme přes závitky.

Poznámka

Podáváme s houskovým knedlíkem nebo dušenou rýží.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *