Zelené rizoto se ztraceným vejcem

Sdílejte s přáteli

Zelené rizoto se ztraceným vejcem

Obtížnost: Pro pokročilé Čas na přípravu 15 min Čas vaření 30 min Celkový čas 45 min Porce: 4

Ingredience

Instructions

  1. Do kastrolu s vodou přidáme ocet. Přivedeme těsně pod bod varu a lžící vytvoříme mírný vír. Vejce vyklepneme do děrované naběračky a zbavíme řídké části bílku. Po jednom vložíme vejce do vody a necháme táhnout asi 3 minuty. Zchladíme ve studené vodě, připadně dočistíme okraje. Před podáváním znovu ohřejeme v horké vodě.

  2. Plátky slaniny dáme do nepřilnavé pánve. Podlijeme lžicí vody a necháme vyškvařit část tuku. Poté na mírném plameni necháme pomalu opéci do zlatova. Dáme stranou na papírový ubrousek. Hrášek dáme do rendlíku s trochou vody a lžící másla. Osolíme a krátce podusíme.

  3. V kastrolu rozehřejeme olivový olej. Přidáme nasekanou cibuli s česnekem a na velmi mírném plameni necháme pomalu zesklovatět. Přidáme rýži a orestujeme. Osolíme a opepříme. Po dílech přidáváme vývar a za stálého míchání necháme vývar vstřebat (dohromady asi 25 minut).

  4. V trošce horkého vývaru spaříme špenát a rozmixujeme ve výkonném mixéru na hladké pyré. Vmícháme do rizota a necháme vstřebat. Vmícháme hrášek, zbytek másla a parmazán. Podáváme spolu se ztracenými vejci a křupavou slaninou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *