Kuchařka

Internetová kuchařka

Zelené ovoce s vínem

Zelené ovoce s vínem Ingredience
⅜ litru portského vína, 1 tyčinka vanilky, 1 lžička škrobu, 200 g světlých vinných hroznů, 3 kiwi (po 100 g)

Příprava
Vanilkový lusk rozlouskněte a povařte ve víně. Škrob rozkvedlejte v troše vody, přidejte k vínu a povařte, až tekutina zprůzrační. Zrnka vína omyjte, osušte, rozpulte, odstraňte pecičky a přidejte do svařené tekutiny. Kiwi tence oloupejte nebo z měkkých plodů špičatým nožem slupku uvolněte a stáhněte. Kiwi nakrájejte na plátky, rozdělte do misek a zalijte vinnou omáčkou. Chlaďte.

Tip
i[Vhodná příloha] Sněhové knedlíčky ze 2 bílků a 50g moučkového cukru. Lžící odebírejte kousky tuhého sněhu a vložte je do 90°C teplé vody. Vařte 5 minut pod poklicí a nechte na mřížce vychladnout.

Poznámky
Kiwi v želatině želíruje jen když je povařené. Ovšem pak získá trochu fádnější barvu. i[Vaření]: při vysoké teplotě