Kuchařka

Internetová kuchařka

Želatinový dort zastudena

Ingredience
2 polévkové lžíce želatiny, ½ litru mléka, 10 lžic práškového cukru, 1 vejce, ⅛ másla, 1 vanilkový cukr, 2 kostky měkkého tvarohu, kakao, šťáva z citronu nebo z kompotu, ovoce, šlehačka, dětské piškoty

Příprava
Dvě rovné polévkové lžíce želatiny dáme na noc rozpustit do 1/2 litru mléka. Druhý den zahříváme, aby se želatina rozpustila a vlijeme do šlehače nebo mixéru. Přidáme práškový cukr, vejce, máslo, vanilkový cukr a tvaroh. Dortovou formu vypláchneme studenou vodou a vlijeme polovinu hmoty. Poklademe dětskými piškoty, trochu pokropíme šťávou z citronu nebo kompotu a poklademe čerstvým nebo kompotovaným ovocem. Do druhé poloviny vmícháme kakao a vlijeme do formy na ovoce. Necháme do druhého dne ztuhnout v chladničce. Zdobíme šlehačkou.