Kuchařka

Internetová kuchařka

Zapékané špenátové noky

Ingredience
500 g listového špenátu, 2 vejce, 200 g polohrubé mouky, 1 lžíce vegety, sůl, 200 g šunky, 200 g nivy, 200 ml smetany (33%), červený pepř, 1 karotka, svazeček pažitky, tuk na vymazání formy

Příprava
Špenát opereme a spařime vroucí vodou. Najemno ho nasekáme, dáme do mísy, přidáme vejce, mouku, vegetu a sůl. Promícháme a vypracujeme tužší těsto. Pomocí dvou lžiček z něj vykrajujeme noky. Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu a vkládáme do ní noky. Zamícháme je ode dna, a když vyplavou, vybereme je pomocí děrované naběračky. Hotové noky vložíme do tukem vymazané zapékací formy. Přidáme šunku nakrájenou na nudličky a kolečka karotky. Vše přelijeme smetanou rozmíchanou s nivou a nasekanou pažitkou. Noky dáme do trouby předehřáté asi na 180°C a zapékáme přibližně 15 minut. Zapečené noky posypeme před podáváním čerstvě rozdrceným červeným pepřem (můžeme přidat i celé kuličky) a nakonec pokrm ozdobíme pažitkou.