Kuchařka

Internetová kuchařka

Zapečené brambory se špenátem

Ingredience
500 g brambor vařených ve slupce (z předchozího dne), 2 cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce másla, 400 g listového špenátu, sůl, pepř, 150 g strouhaného ementálu, 100 g rozdrobeného ovčího sýra, 300 ml smetany

Příprava
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme, nadrobno posekáme a zesklovatíme na másle ve velkém kastrolu. Špenát přebereme a omyjeme. Ještě mokrý je přidáme do kastrolu a dusíme, dokud se tekutina naodpaří. Osolíme a opepříme. Troubu vyhřejeme na 200°C. Do vymazané zapékací formy dáme vrstvu brambor, opepříme a poklademe trochou špenátu. Posypeme vrstvou ementálu a ovčího sýra a poklademe bramborami. Postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny až na 50 g ementálu. Zalijeme smetanou a posypeme zbylým sýrem. Zapékáme v trobě asi 20 min.