Žampiony v mandlovém těstíčku

Sdílejte s přáteli

Žampiony v mandlovém těstíčku

Obtížnost: Pro začátečníky Porce: 4

Ingredience

Pokyny

  1. Žampionové kloboučky sloupneme, dáme je do misky, trochu osolíme, pokapeme citronovou šťávou, olejem a necháme je v chladničce marinovat asi hodinu.

  2. Vejce rozklepneme do misky, osolíme a vidličkou rozšleháme. Škrobovou moučku, prosetou strouhanku a spařené, oloupané, jemně nastrouhané mandle promícháme.

  3. Žampiony nejdříve namočíme v rozšlehaných vejcích a pak je obalíme ve směsi s mandlemi. Potom je osmažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje dozlatova.

Poznámka

Výborný zákusek k bílému vínu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *