Základní recept na perníčky

Sdílejte s přáteli

Základní recept na perníčky

Ingredience

Pokyny

  1. Mouku prosijeme na vál a přidáme moučkový cukr.

  2. V rendlíku rozpustíme med a máslo, zchladíme, přidáme vejce a ostatní přísady a zaděláme těsto, které dobře propracujeme a necháme aspoň 24 hodin odležet.

  3. Druhý den rozválíme těsto na asi 1/2 centimetru silnou placku a formičkami vykrajujeme tvary.

  4. Naskládáme je na plech pomazaný ztuženým tukem nebo sádlem a pečeme v horké troubě.

  5. Po vytažení ještě horké potíráme rozkvedlaným žloutkem. Zdobíme cukrovou polevou.

Poznámka

Mleté koření
8 hřebíčků, 1 lžíce nového koření, 1 lžíce skořice, špetka badyánu (anýzu, fenyklu, zázvoru atd.)

Ozdoby na stromeček
Z části těsta můžeme utvořit ozdoby na vánoční stromek. Do vykrojených perníčků před upečením vypíchneme otvor, kterým pak provlečeme ozdobnou stužku na zavěšení.

Zařadit pod

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *