Zajíček s mandlemi

Sdílejte s přáteli

Zajíček s mandlemi

Obtížnost: Středně obtížné Čas na přípravu 30 min Čas vaření 60 min Celkový čas 1 hod 30 min

Ingredience

Pokyny

  1. V misce rozmícháme vlažné mléko, droždí, dvě lžíce mouky a dvě lžíce cukru a necháme v teple vykynout kvásek.

  2. Několik mandlí a rozinek si necháme na oči a fousky.

  3. Změklé máslo, cukr, vanilkový cukr, vejce, žloutky, sůl a jemně nastrouhanou citronovou kůru vyšleháme do pěny a vlijeme vykynutý kvásek. Přidáme mouku, drobně nasekané mandle a propláchnuté rozinky a vypracujeme těsto. Je-li těsto příliš tuhé, přidáme trochu mléka, v opačném případě trochu mouky.

  4. Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto vlijeme do formy kousek pod okraj a pečeme v předehřáté troubě na 160-170 °C asi hodinu.

  5. Mírně vychladlého zajíčka vyklopíme. Zbylými mandlemi a rozinkami jej dozdobíme.

Poznámka

Recept je na jednu formu o objemu cca 3 litry.

Zařadit pod

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *