Vývar z čerstvých hub

Sdílejte s přáteli

Vývar z čerstvých hub

Obtížnost: Pro začátečníky Čas na přípravu 10 min Čas vaření 45 min Celkový čas 55 min

Ingredience

Pokyny

  1. Do hrnce nalejem vodu, přidáme očištěné na plátky nakrájené houby, očištěnou, na půlky rozkrojenou zeleninu, česnek, libeček, sůl a vaříme asi půl hodiny.

  2. Potom v kastrole na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kmín a pepř, podlejem trochou vývaru, krátce povaříme a nalejem do hrnce s vývarem.

  3. Ještě trochu povaříme a pak přecedíme.

Poznámka

Vývar z hub používáme k přípravě čirých houbových polévek, do kterých přidáme různé vložky a zavářky.

Jako vložky lze použít například vlasové nudle, houbové nočky, vařenou rýži nebo houbový svitek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *