Kuchařka

Internetová kuchařka

Voňavý tvaroháč

Ingredience
400 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 1/2 prášku do pečiva, 1 vejce, 250 g másla, máslo na vymazání, 2 lžíce kakaa holadnského typu, hrubá mouka na vysypání i[Náplň]: 3 vejce, 2 lžíce krupicového cukru, 500 g tvarohu ve vaničce, 2-3 lžíce tuzemáku, 1 sáček vanilkového cukru

Příprava
Ze surovin (kromě kakaa) vypracujte těsto podobné lineckému (do dvou třetin vmíchejte kakao) a obě těsta nechte 10 minut odpočinout v chladu. Formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Kakaovým těstem vyložte dno a stěny formy. Připravte si náplň. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, z ostatních surovin vyšlehejte hladký tvarohový krém a sníh do něj opatrně zapracujte. Náplň nalijte do formy a nvrch nahrubo nastrouhejte zbylou třetinu těsta. Pečte na 160 °C asi 40 až 50 minut.

Tip
Použijte dortovou formu o průměru 24 cm.