Kuchařka

Internetová kuchařka

Vítězný dort

Ingredience
3 nižší dortové korpusy z piškotového těsta i[Náplň]: 1 pohár šlehašky, 8 malých kokosek nebo 60 g kokosové moučky, 2 zralé banány, 1 velký hrnek jablkových povidel i[Poleva]: 100 g moučkového cukru, 1 lžička teplé vody, 1 lžička kakaa, barevný krystalový cukr

Příprava
Jeden korpus položíme na tác, na němž se bude dort později servírovat. Ušleháme šlehašku. Kokosky rozdrobíme na kousky. Oloupeme banány a vidličkou je rozmačkáme. Přidáme trochu šlehačky a zamícháme. Zbytek šlehačky smícháme s rozdrobenými kokoskami a přidáme k rozmačkaným banánům. Jablková povidla namažeme na spodní piškotový korpus a na něj položíme druhý. Na ten pak rozetřeme šlehačkou směs a přikryjeme třetím korpusem. Moučkový cukr rozetřeme s vodou. Odebereme dvě lžíce této cukrové hmoty a zbytek smícháme s kakaem. Nožem rovnoměrně naneseme hnědou polevu na celou plochu dortu. Aby dort vypadal vesele, ozdobíme ho ještě bílou polevou. Nakonec dort přikrášlíme barevným cukrem.