Vepřové plátky s polníčkovým salátem

Sdílejte s přáteli

Vepřové plátky s polníčkovým salátem

Čas na přípravu 25 min Čas vaření 15 min Celkový čas 40 min Porce: 4

Ingredience

Instructions

  1. Kůru z jednoho pomeranče ostrouhejte a odšťavněte ho, druhý pomeranč oloupejte a rozdělte na jednolivé dílky. Kůru smíchejte s polovinou šťávy, octem, medem, rozmělněným česnekem a dejte stranou.

  2. Na dresink smíchejte zbylou šťávu, hořčici, 1 lžíci oleje a podle chuti osolte a opepřete.

  3. Zbylý olej rozpalte v pánvi, přidejte plátky vepřového masa a z obou stran ho 5 minut opékejte.

  4. Přidejte balzamikovou směs, podle chuti osolte a přiveďte k varu. Nechte probublávat 5-6 minut, maso obracejte.

  5. Mezitím dejte polníček do mísy, na vrch dejte avokádo, dílky pomeranče, zastříkněte dresinkem a podávejte s vepřovým masem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *