Vepřové na pomerančích

Sdílejte s přáteli

Vepřové na pomerančích

Čas na přípravu 35 min Čas vaření 2 hodina Celkový čas 2 hod 35 min

Ingredience

Instructions

  1. Troubu předehřejte na 120 °C.

  2. Pórky nakrájejte na větší kousky, mrkve oloupejte a nakrájejte je na stejně velké kousky jako pórek.

  3. Do hrnce dejte 2 lžíce oleje a po chvilce i kousky masa a nechte je ze všech stran zhnědnout. Poté maso vyndejte a dejte stranou.

  4. Do hrnce přilijte zbytek oleje, vložte pórek, mrkev a celer a opékejte 3-4 minuty. Přidejte česnek a po minutě rovněž vepřové maso, zalijte vínem, vývarem, šťávou z pomeranče a sójovou omáčku. Přidejte rozmarýn, pomerančovou kůru, osolte a opepřete podle chuti a přiveďte k varu.

  5. Přiklopte a pečte 2 hodiny. Občas promíchejte.

Poznámka

Podávejte s čerstvým chlebem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *