Vepřová plec z jednoho hrnce

Sdílejte s přáteli

Vepřová plec z jednoho hrnce

Čas na přípravu 15 min Čas vaření 60 min Celkový čas 1 hod 15 min

Ingredience

Instructions

  1. Ve velkém hrnci rozpalte 2 lžíce olivového oleje.

  2. Maso osolte a opepřete a postupně opečte dohněda. Odložte ho na stranu.

  3. Snižte plamen, do hrnce dejte zbývající lžíci olivového oleje a orestujte doměkka cibuli. Přidejte česnek, papriku a chilli vločky a zhruba 1 minutu míchejte, dokud se koření nerozvoní.

  4. Rajčata rozmačkejte, nejlépe to půjde rukama, a přidejte do hrnce spolu s polovinou vývaru. Promíchejte vařečkou, přidejte maso i se šťávou, kterou pustí a přiveďte k varu. Snižte plamen a nechte zvolna vařit 30-40 minut, až maso změkne.

  5. Vsypte rýži, přidejte zelí a zbývající vývar, přiveďte opět k varu a zvolna vařte ještě 15-20 minut, dokud není rýže hotová.

  6. Sundejte z plotýnky, dochuťte solí, pepřem a paprikou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *