Sdílejte s přáteli
Vepřová pečeně

Vepřová pečeně

Ingredience

Pokyny

  1. Vepřové maso opláchneme, vložíme do pekáče, posolíme a pokmínujeme. Mírně ho podlejeme horkou vodou a dáme péct do vyhřáté trouby.

  2. Běheme pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme horkou vodou. Měkkou, po obou stranách zlatohnědou pečinku vyjmeme, necháme vychladnout a nakrájíme přes vlákno na porce.

  3. Porce masa klademe na předem nahřáté talíře a podléváme šťávou. Nepoléváme, aby řez masa zůstal čistý.

  4. Podáváme nejčastěji s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, ale také s vařenými brambory a dušeným zelím.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *