Vepřová pečeně nadívaná slaninou a bylinkami

Sdílejte s přáteli

Vepřová pečeně nadívaná slaninou a bylinkami

Obtížnost: Středně obtížné Čas na přípravu 40 min Čas vaření 2 hodina Celkový čas 2 hod 40 min Porce: 4

Ingredience

Instructions

  1. Olej rozpalte v pánvi, přidejte cibulku a opékejte ji asi 3-4 minuty. Poté přidejte česnek, nasekané bylinky a krátce prohřejte.

  2. Vepřovou pečeni rozřízněte jako knihu, aby se její plocha co nejvíce zvětšila. Maso zlehka naklepejte, hodně osolte a opepřete, navrch rozprostřete směs z pánve a to i s olejem, a poklaďte plátky slaniny a zarolujte do rolády. Svažte potravinářským provázkem a maso i z venku hodně osolte a opepřete.

  3. Na troše oleje ze všech stran opečte, aby se maso zatáhlo. Pak jej i spolu se šťávou přendejte na alobal, těsně zabalte a dejte na 1,5-2 hodiny péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Na poslední půl hodinu teplotu v troubě zvyšte na 200 °C.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *