Vepřová kotleta s máslovou kapustou

Sdílejte s přáteli

Vepřová kotleta s máslovou kapustou

Obtížnost: Středně obtížné Čas na přípravu 20 min Čas vaření 25 min Celkový čas 45 min Porce: 4

Ingredience

Pokyny

  1. Kapustu očistíme, zbavíme zavadlých lístků a nakrouháme na struhadle. Do kastrolu dáme dvě lžíce másla, kapustu a vydatně osolíme. Podlijeme trouchou vody a podusíme asi 8 minut do změknutí.

  2. Kotlety osušíme, vydatně osolíme a opepříme z obou stran. Ve velké litinové pánvi rozhřejeme olej. Přidáme kotlety a z jedné strany opečeme do zlatohněda.

  3. Kotlety poté otočíme. Přidáme dvě lžíce másla, stroužky česneku a tymián. Zpěněným máslem podléváme maso ze všech stran a opečeme i z druhé strany dozlatova. Pánev poté přeneseme do trouby rozhřáté na 140 °C a necháme pomalu dopéct.

  4. Kotlety podáváme s připraveným zelím.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *