Vepřo knedlo zelo

Sdílejte s přáteli

Vepřo knedlo zelo

Obtížnost: Středně obtížné Čas na přípravu 35 min Čas vaření 2.5 hodina Celkový čas 3 hod 5 min Porce: 4

Ingredience

Zelí

Instructions

Příprava krkovice

  1. Maso osolte, opepřete, posypte kmínem a ze všech stran potřete česnekem.

  2. Cibuli nasekejte najemno a rozprostřete ji do pekáčku. Navrch posaďte krkovici. Přidejte sádlo a podlijte horkou vodou (100-150 ml) a pečte v troubě předehřáté na 160 °C do změknutí přibližně dvě a půl hodiny.

  3. Upečenou krkovici vyjměte z pekáče, a než ji nakrájíte na plátky, nechte maso 15 minut odpočinout, aby se v něm rovnoměrně rozestoupila šťáva.

Zelí

  1. Slijte zelí, lák si uschovejte, a pokrájejte ostrým nožem.

  2. Sádlo rozpusťte v hrnci, přidejte slaninu, a když začne prskat, vsypte cibuli. Opékejte a po pár minutách vmíchejte zelí a kmín, zalijte lákem a přiveďte k varu.

  3. Podle chuti přidejte cukr a sůl. Zelí by mělo mít spíše nasládlou chuť. Vařte 15 minut.

  4. Pak zaprašte moukou a znovu asi 15 minut vařte na mírném plameni.

Omáčka

  1. Pekáč postavte na sporák a zahřejte, pak vsypte mouku a zlehka ji osmahněte. Zalijte studenou vodou (asi 180-200 ml) a zhruba 20 minut vařte.

Poznámka

Podáváme vše společně, tj. knedlíky, zelí, plátek masa, a přelité sosem z pekáče.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *