Kuchařka

Internetová kuchařka

Velikonoční zájíček z piškotového těsta

Ingredience
6 vajec, 200 g másla nebo rostlinného tuku, 200 g cukru, 300 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 1 vanilkový cukr, 2 polévkové lžíce kakaa, rozinky, oloupané mandle, tuk a hrubou mouku na vymazání a vysypání formy

Příprava
Žloutky utřeme s práškovým a vanilkovým cukrem a změklým máslem. Z bílků ušleháme pevný sníh, vmícháme ho do žloutkové masy a po částech přidáme mouku s práškem do pečiva. V troše vlažného mléka rozmícháme asi 2 polévkové lžíce prosátého kakaa a zapracujeme do těsta společně s rozinkami a mandlemi. Formu na zajíce vymastíme, vysypeme hrubou moukou a vlijeme do ní připravené těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 - 40 minut. Mírně vychladlého zajíčka vyklopíme z formy a po úplném vychladnutí ho potřeme tenkou vrstvou pikantní marmelády a polijeme čokoládovou polevou. Očka uděláme z cukrových perliček nebo z oloupaných mandlí, aby pěkně kontrastovaly.