Velikonoční věnec

Sdílejte s přáteli

Velikonoční věnec

Čas na přípravu 20 min Čas vaření 25 min Čas odpočinku 1.5 hodina Celkový čas 2 hod 15 min

Ingredience

Pokyny

  1. Do mísy prosejeme mouku se špetkou soli. Doprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme vlažné mléko a přidáme rozdrobené kvasnice a cukr. Necháme vzejít (asi 15 minut).

  2. Poté přidáme žloutky, rozpuštěné máslo, rozinky, nasekané mandle a kandované ovoce. Zpracujeme vláčné těsto, necháme hodinu kynout.

  3. Znovu prohněteme, rozdělíme na tři části, vyválíme prameny a upleteme cop, který stočíme do věnce.

  4. Věnec položíme na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě kynout.

  5. Potřeme rozšlehaným vějcem, posypeme plátky mandlí a ve středně vyhřáté troubě zvolna pečeme dozlatova.

Poznámka

Vychladlý věnec můžeme ozdobit mašlemi nebo barevnými vajíčky.

Zařadit pod

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *