Velikonoční nádivka II.

Sdílejte s přáteli

Velikonoční nádivka II.

Obtížnost: Středně obtížné Čas na přípravu 15 min Čas vaření 45 min Celkový čas 1 hod Porce: 4

Ingredience

Pokyny

  1. Pečivo nakrájíme na malé kostky. Dáme na plech a vysušíme při teplotě 150 °C (asi 15-20 minut). Troubu rozhřejeme na 180 °C.

  2. Kopřivy spaříme ve vroucí vodě. Scedíme a ihned zchladíme ve studené vodě. Znovu scedíme, vymačkáme přebytečnou vodu a nakrájíme. Petržel nasekáme nadrobno. Uzené maso nakrájíme na kousky.

  3. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky rozšleháme v míse. Bílky se špetkou soli vyšleháme na tuhý sníh. Máslo rozpustíme v rendlíku. Kulatou formu na koláč nebo pekáček vymažeme máslem.

  4. Do mísy dáme pečivo. Zalijeme mlékem a opatrně promícháme. Přidáme uzené maso, petržel, spařené kopřivy, žloutky a máslo. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

  5. Opatrně promícháme. Přidáme menší část sněhu z bílků a jemně promícháme. Poté přidáme zbytek sněhu a znovu jemně zapracujeme. Připravenou směs dáme do vymazané formy a rovnoměrně rozložíme. Dáme do trouby a upečeme dozlatova (asi 30 minut).

Zařadit pod

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *