Velikonoční drdůlky

Sdílejte s přáteli

Velikonoční drdůlky

Čas na přípravu 45 min Čas vaření 20 min Čas odpočinku 45 min Celkový čas 1 hod 50 min Porce: 10

Popis

Místo sezamových semínek můžeme drdůlky posypat mákem.

Ingredience

Pokyny

  1. Kvásek připravíme z droždí, lžíce cukru, poloviny vlažného mléka a lžíce mouky. Necháme na teplém místě vykynout. Mouku prosijeme se solí a přidáme vlažné mléko, žloutky a vykynutý kvásek. Vše zlehka propracujeme a přidáme rozpuštěnou, ještě vlahou Heru. Zpracujeme na hladké nelepivé těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na 10 kousků. Každý kousek rozválíme na pramen, ze kterého spleteme malé drdůlky. Naskládáme na plech a necháme na teplém místě kynout asi 15 minut.

  3. Poté povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce.

Zařadit pod

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *