Velikonoční beránek

Sdílejte s přáteli

Velikonoční beránek

Ingredience

Poleva

Pokyny

  1. Bílky oddělíme od žloutků a ušleháme z nich sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme čtyři lžíce teplé vody a tuto hmotu zlehka zapracujeme do sněhu stejně jako mouku, do které jsme přidali kypřící prášek do pečiva. Těsto nalijeme do vymaštěné a hrubou moukou vysypané formy ve tvaru beránka. Prvních deset minut pečeme v dobře vyhřáté troubě, potom teplotu zmírníme a dopečeme dozlatova. Necháme částečně schládnout, opatrně vyklopíme a necháme schládnout. Poté polijeme hustou polevou a ozdobíme.

Zařadit pod

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *