Kuchařka

Internetová kuchařka

Velikonoční beránek

Ingredience
4 vejce, 200 g krystalového cukru, 200 g polohrubé mouky, 4 polévkové lžíce teplé vody, ½ čajové lžičky prášku do pečiva, tuk a hrubou mouku na vymazání a vysypání formy i[Poleva]: 200 g prosátého práškového cukru, 2 bílky, 1 polévková lžíce vody a 1 polévková lžíce citronové šťávy

Příprava
Bílky oddělíme od žloutků a ušleháme z nich sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme čtyři lžíce teplé vody a tuto hmotu zlehka zapracujeme do sněhu stejně jako mouku, do které jsme přidali kypřící prášek do pečiva. Těsto nalijeme do vymaštěné a hrubou moukou vysypané formy ve tvaru beránka. Prvních deset minut pečeme v dobře vyhřáté troubě, potom teplotu zmírníme a dopečeme dozlatova. Necháme částečně schládnout, opatrně vyklopíme a necháme schládnout. Poté polijeme hustou polevou a ozdobíme.