Kuchařka

Internetová kuchařka

Vejce zapečená se sýrem a slaninou

Ingredience
100 g na plátky nakrájené slaniny, 150 g tence nakrájeného sýra (moravský bochník), 4 vejce, 1 dl sladké smetany, 1 lžíce polohrubé mouky, ½ lžičky koření kari, sůl, 2 lžíce strouhaného sýra na posypání

Příprava
Zapékací misku vyložíme slaninou, na ni rozložíme plátky sýra a vyklepneme vejce tak, aby žloutky zůstaly celé. Pokrm vložíme do rozehřáté trouby a mírně zapečeme, aby vejce ztuhla. Potom zalijeme smetanou smíchanou s moukou, solí a kořením kari, posypeme strouhaným sýrem a v horké troubě zapečeme, až smetanová zálivka stuhne a sýr se začne tavit. Podáváme s plátky chleba a se zelným salátem z čerstvého nebo sterilovaného zelí.