Kuchařka

Internetová kuchařka

Vejce se sýrem po holandsku

Vejce se sýrem po holandsku Ingredience
100 g anglické slaniny, ⅛ litru jogurtu, 1 lžička ostré hořčice, ¼ lžičky soli, špetka strouhaného muškátu, 150 g eidamu v plátcích, 4 vejce, 2 lžíce strouhané goudy, 4 lžíce sekané petrželky

Příprava
Ohnivzdornou formu vyložte tenkými plátky anglické slaniny, vložte do středu předehřáté trouby a slaninu do křupava upečte. Jogurt, hořčici a koření rozkvedlejte. Plátky eidamu položte na slaninu, vejce rozklepněte do hrníčku a jedno po druhém nechte sklouznout na sýr. Mezi žloutky nalejte jogurtovou omáčku, povrch posypte goudou. Formu vraťte zpět do trouby a pokrm zapékejte v dolní části. Posypte petrželkou, ihned podávejte.

Tip
i[Vhodná příloha]: Malé brambůrky vařené ve slupce, listový salát v sójové salátové omáčce. Minerální voda nebo lehké bílé víno.

Poznámky
Když pospícháte připravujte jídlo v těžké pánvi s poklicí. Slaninu opékejte při střední, pokrm se sýrem už jen při mírné teplotě. i[Zapékání]: 10 + 20 minut při teplotě 200°C