Kuchařka

Internetová kuchařka

Vdolky s povidly

Ingredience
500 g polohrubé mouky, ¼ litru mléka, 1 kostka droždí, 2 lžíce cukru, 1 lžíce rozpuštěného másla, 1 celé vejce, špetka soli, tuk na smažení, povidla, kysaná smetana

Příprava
Do teplého mléka dáme lžíci cukru, lžičku mouky, droždí a necháme ho vzejít. Do mouky nalijeme vzešlý kvásek, přidáme vejce, zbytek cukru, sůl a dobře vymícháme. Nakonec přidáme máslo, těsto vypracujeme dohladka a necháme na teplém místě hodinu kynout. Potom z těsta lžící nabíráme kousky a děláme z nich placičky, které necháme na pomoučeném vále cca 10 minut kynout a pak horní stranou vkládáme do horkého tuku. Smažíme po obou stranách dozlatova. Teplé vdolky potřeme kysanou smetanou a zdobíme povidly.