Vánoční štola

Sdílejte s přáteli
Čas na přípravu 130 min Čas vaření 100 min Celkový čas 3 hod 50 min Porce: 1

Ingredience

Pokyny

  1. Do mísy vsypte 500g mouky. Udělejte důlek. Vlijte kvásek z rozpuštěných kvasnic s cukrem a mléka. Poprašte moukou, nechte 20 minut kynout.

  2. Přidejte vejce, koření, sůl a zpracujte v tuhé těsto. Nechte 15 minut kynout.

  3. Přidejte 200g másla a 100g mouky a zpracujte těsto. Opět nechte 15 minut kynout.

  4. Rozinky smíchejte s mandlemi, citronátem, pomerančovou kůrou a rumem. Nechte krátce nasáknout a zapracujte do těsta.

  5. Po 15 minutách kynutí vytvarujte štolu z 20 cm dlouhého válce. Podélně vymáčkněte hřeben. Nechte 20 až 30 minut dokynout. Pečte.

Poznámka

Důležité
Ještě horkou štolu potřete 75 g másla a pocukrujte.

Pečení: při teplotě 200 °C

Zařadit pod

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *