Kuchařka

Internetová kuchařka

Vánoční hvězda

Ingredience
i[Těsto]: 4 vejce, 100 g mletých oříšků, 200 g polohrubé mouky, 300 g práškového cukru, 1 prášek do pečiva, 7 polévkových lžic vody i[Krém]: 150 g nugety, 150 g práškového cukru, 300 g másla, trošku rumu i[Poleva]: čokoláda na vaření

Příprava
Žloutky utřeme s cukrem na hustý krém, potom za stálého míchání střídavě přidáváme po lžících mouku s práškem do pečiva, ořechy a vodu. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh z bílků. Těsto vlijeme do vymaštěné a moukou vysypané hvězdicové formy a pečeme při teplotě 180-200°C. Vychladlý dort plníme krémem dohladka utřeným z nugety, cukru, másla a rumu. Povrch polijeme rozehřátou čokoládou na vaření a zdobíme podle fantazie vánočními motivy.