Vánoční biskupský chlebíček

Sdílejte s přáteli

Vánoční biskupský chlebíček

Čas na přípravu 40 min Čas vaření 120 min Celkový čas 2 hod 40 min Porce: 30

Ingredience

Pokyny

  1. Vejce rozklepněte do mísy, přidejte vanilkovou dřeň, rum, koření, cukr. Vše ušlehejte do hustého krému.

  2. Ořechy hrubě rozsekejte, fíky nakrájejte na malé kostičky. Sultánky omyjte a osušte v plátně. Mouku smíchejte s kypřícím práškem.

  3. Ořechy, suché ovoce a citronát promíchejte a přidejte do krému. Lehce vmíchejte směs mouky.

  4. Asi 30 cm dlouhou chlebíčkovou formu vymastěte, vyložte pergamenem, který potřete tukem. Vlijte těsto, povrch uhlaďte. Pečte uprostřed trouby pod pečicím papírem, když povrch moučníku začne hnědnout.

Poznámka

Chlebíček vyklopte ještě teplý. Vychladlý zabalte do fólie.

Na ozdobu
Kandované třešně nebo lesklá cukrová poleva.

Pečení: asi 80 minut při teplotě 175 °C

Zařadit pod

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *