Kuchařka

Internetová kuchařka

Vanilkový krém

Ingredience
280 g vanilkového pudinkového prášku, 1½ litru mléka, 160 g krystalového cukru, několik kapek rumové příchuti, 520 g rostliného tuku na pečení, 5 polévkových lžic kakaa

Příprava
Pudinkový prášek rozpustíme v 0,5 litru mléka. Mezitím dáme vařit 1 litr mléka s krystalovým a vanilkovým cukrem. Když mléko začne vřít, vlijeme do něj rozmíchaný pudinkový prášek a za stálého míchání uvaříme hustý hladký pudink. Do studeného pudinku vmícháme 520 g rostlinného tuku a podle chuti rumovou příchuť. Pudinkový krém rozdělíme na poloviny. Do jedné vmícháme 5 polévkových lžic kakaa. Krémy necháme vychladnout a potom je ještě jednou vymícháme do pěny.