Kuchařka

Internetová kuchařka

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky Ingredience
450 g hladké mouky, špetka soli, 150 g moučkového cukru, 100 g oloupaných a jemně rozemletých mandlí, 300 g másla, 2 vanilkové tobolky, 225 g moučkového cukru

Příprava
Mouku, sůl a moučkový cukr prosejte na vál. Přidejte rozpuštěné máslo a dřeň z jedné vanilkové tobolky. Velkým nožem rozsekejte na drobky a rychle rukama zpracujte v hladké těsto. Zabalte a 30 minut chlaďte. Těsto zpracujte tak, aby bylo pružné, udělejte z něj váleček a nakrájejte přibližně na 70 kousků. Tvořte malé rohlíčky. Rohlíčky dejte na nevymaštěné plechy a vložte je do předehřáté trouby. Nenechte je příliš zhnědnout. Rozřízněte druhou vanilkovou tobolku, vyškrábněte dřeň a smíchejte s cukrem. V něm obalujte ještě horké rohlíčky.

Tip
i[Vhodná příloha] Čaj a káva.

Poznámky
Podle chuti zapracujte do těsta také 2 - 3 žloutky. Těsto se potom lépe pojí a pečivo je trochu pevnější. Plech vyložte papírem k pečení, rohlíčky půjdou dobře sundávat. i[Pečení]: 10 - 12 minut při teplotě 225°C