Vaječný salát s uzeným lososem

Sdílejte s přáteli

Vaječný salát s uzeným lososem

Obtížnost: Pro začátečníky Čas na přípravu 15 min Čas vaření 15 min Celkový čas 30 min Porce: 4

Ingredience

Pokyny

  1. Brambory uvaříme ve slupce, scedíme a nakrájíme na kostky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtinky.

  2. Plátky lososa nakrájíme na nudličky. Řeřichu nastřiháme nůžkami. V misce smícháme olivový olej, hořčici, ocet, špetku cukru a dochutíme solí a pepřem.

  3. Vzniklou zálivku pak smícháme s bramborami, řeřichou, lososem a vejci.

  4. Parmazán nastrouháme a vyformujeme do čtyř 15 cm velkých kruhů, které vysypeme na pečicím papíře. Přendáme do trouby rozehřáté na 160 °C a necháme asi 2-3 minuty rozpustit. Každý rozpuštěný plátek parmazánu vyklopíme na talíř, necháme lehce zchladnout a vytvarujeme do košíčků, které pak použijeme pro podávání salátu.

Poznámka

Salát i parmezánové košíčky si můžeme připravit delší dobu dopředu. Skladujeme je ale odděleně a kombinujeme těstně před podáváním.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *