Uzené maso s křenovou omáčkou

Sdílejte s přáteli

Uzené maso s křenovou omáčkou

Obtížnost: Pro začátečníky Čas vaření 60 min Celkový čas 1 hod Porce: 4

Ingredience

Instructions

  1. Uzené maso dáme do hrnce s vodou, přivedeme k varu, chvíli počkáme a pak odstavíme.

  2. Maso vyjmeme, propláchneme vodou a vodu v hrnci vyměníme. Přidáme oloupanou mrkev, petržel, celer, česnek a oloupanou cibuli.

  3. Znovu přivedeme k varu a tentokrát maso uvaříme doměkka.

  4. Máslo rozhřejeme, přidáme mouku a zasmahneme na světlou jíštku. Zalijeme mlékem, rozšleháme a přivedeme k mírnému varu. Povaříme asi 10 - 15 minut. Vmícháme smetanu, přidáme křen a dochutíme solí, cukrem a trochou octa. Jakmile jsme spokojeni, scedíme přes jemné síto.

  5. Uvařené uzené maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou.

Výživové údaje

Porce 1


Množství na porci
Kalorie 558
% Denní hodnota *
Celkový tuk 39g60%
Celkový obsah sacharidů 18g6%
Cukry 18g
Bílkovina 35g70%

* Procentní denní hodnoty jsou založeny na 2 000 kalorické stravě. Vaše denní hodnota může být vyšší nebo nižší v závislosti na vašich kalorických potřebách.

Poznámka

Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem. Podobně můžeme upravit i uzený jazyk.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *