Uzená krkovice pečená s medem a hořčicí

Sdílejte s přáteli

Uzená krkovice pečená s medem a hořčicí

Obtížnost: Pro začátečníky Čas na přípravu 10 min Čas vaření 60 min Celkový čas 1 hod 10 min Porce: 4

Ingredience

Pokyny

  1. Krkovici vložíme do pekáče. Z dijonské hořčice, medu a sójové omáčky připravíme marinádu a přelijeme jí krkovici. Do misky, ve které jsme připravovali marinádu, nalijeme trochu vody a krkovici podlijeme. Vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme pomalu asi 1 hodinu. V průběhu pečení podléváme, ke konci pečení už pouze přeléváme krkovici marinádou, aby na povrchu zkaramelizovala.

  2. Cibuli nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji dosklovata. Podlijeme vývarem, zmírníme plamen a dusíme doměkka. Jakmile se vývar vyvaří, přidáme trochu cukru, který necháme zkaramelizovat, opepříme a osolíme. Uvařené brambory rozšťoucháme, přidáme orestovanou cibuli a smetanu a promícháme.

  3. Zelí nakrájíme na nudličky, přilijeme trochu červeného vinného octa, osolíme, opepříme přilijeme trochu oleje, přidáme cukr, kmín a strouhaný křen. Dobře promícháme a necháme krátce odležet.

  4. Pečenou krkovici nakrájíme na plátky, podáváme s bramborovo-cibulovým pyré a zelným salátem přelité trochou marinády.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *