Kuchařka

Internetová kuchařka

Tvarohový pohár

Tvarohový pohár Ingredience
9 listů želatiny, 500 g tvarohu (40%), ¼ litru mléka, špetka soli, 4 lžíce šťávy z černého rybízu, 3 lžíce citronové šťávy, 50 g moučkového cukru, 80 g jemné hořké čokolády, jemně strouhané, 1 lžíce lískových oříšků i[Na zdobení] třešně, trochu šlehačky, čokoládové hoblinky

Příprava
Želatinu dejte do studené vody nabobtnat. Tvaroh, mléko a sůl vyšlehejte do lehkého krému. Ze želatiny vymačkejte přebytečnou vodu a rozpusťte ji ve 4 lžících vařící vody. Přidejte tvarohový krém a dobře rozmíchejte. Krém rozdělte na tři části. První část krému ochuťte šťávou z černého rybízu, oslaďte a rozdělte do pohárů. Druhou část ochuťte citronovou šťávou, oslaďte a přilijte do pohárů. Třetí část krému smíchejte s čokoládou, strouhanými oříšky a cukrem a utvořte třetí vrstvu. Dejte vychladit. Pohár před podáváním ozdobte šlehačkou, třešněmi a čokoládovými hoblinami.

Tip
i[Vhodná příloha] Jemné piškotové pečivo a křupavé sušenky.

Poznámky
Čokoládu můžete použít i tekutou. Při mírné teplotě ji rozpusťte a přimíchejte krém. i[Chladit]: nejméně 1 hodinu