Kuchařka

Internetová kuchařka

Tvarohový nákyp s višněmi

Tvarohový nákyp s višněmi Ingredience
500 g višní, 2 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce másla, 100 g mletých mandlí, ½ lžičky kypřícího prášku, 1 lžíce polohrubé mouky, 4 vejce + 3 bílky, 75 + 100 g cukru, 2 lžíce citronové šťávy, 500 g měkkého tvarohu, 1 lžíce kakaa

Příprava
Višně omyjte, vypeckujte. Vymastěte plochou formu, višně navrstvěte na její dno a poprašte moučkovým cukrem. Mandle smíchejte s kypřícím práškem a moukou. 4 vejce, 75g cukru a citronovou šťávu utřete do pěny. Smíchejte s tvarohem, lehce vmíchejte mandlovou směs. Tvarohovou hmotu navrstvěte na višně. Pečte uprostřed trouby. Ze 3 bílků ušlehejte sníh, zvolna přisypávejte 100g cukru, šlehejte do tuha. Po 30 minutách pečení sníh rovnoměrně rozprostřete na povrch nákypu. Pečte dalších 5 minut. Posypte kakaem.

Tip
i[Vanilková omáčka] 3 žloutky rozmíchejte se lžící škrobu a trochou mléka. 1/2 litru mléka, 70g cukru a lžičku vanilkové dřeně svařte, přimíchejte ke žloutkům a za stálého míchání nechtejte zhoustnout. Ochlaďte, rozšlehejte.

Poznámky
i[Pečení]: 30 + 5 minut při teplotě 200°C