Kuchařka

Internetová kuchařka

Tvarohovo-kávové řezy

Ingredience
2 ks vejce, 160 g polohrubá mouka, 100 g krupicový cukr, 30 g mleté vlašské ořechy, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 3 lžíce oleje, 1 lžička mleté kávy, 1 dl teplé vody i[Náplň] 1 ks vanilkový pudink, 250 g měkký tvaroh, 100 g zakysaná smetana, 100 g moučkový cukr, 3 dl mléko, 1,5 lžičky káva

Příprava
Žloutky si vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme olej, vodu, kávu, ořechy a mouku s kypřidlem. Nakonec v mícháme i tuhý sníh z bílků a těsto dáme do vymazané a vysypané formy (viz. poznámka). Dáme péct do předehřáté trouby na cca 25 minut. Hotový korpus necháme vychladnout, pak ho prokrojíme. Z mléka, pudinku a kávy si uvaříme hustý pudink, který přelejeme do mističky, zakryjeme mikrotenovým sáčkem, aby se neudělal škraloup a necháme vychladit. Po vychladnutí ho vyšleháme s moučkovým cukrem a nakonec vmícháme i tvaroh a smetanu. Jeden díl korpusu necháme ve formě a naneseme na něj větší část náplně, rovnoměrně rozetřeme a zakryjeme druhým dílem korpusu. Ten pak potřeme zbylou náplní a dáme vychladit a proležet do ledničky - nejlépe do druhého dne.

Tip
Řezy před proležením je můžeme posypat kakaem, strouhanou čokoládou, mletými ořechy nebo na talířku dozdobíme šlehačkou nebo čkoládovým toppingem.

Poznámky
Doporučená forma na pečení je 18 x 24 cm nebo dortová forma o průměru 22 cm.