Kuchařka

Internetová kuchařka

Tvarohové řezy s jahodovým sněhem

Ingredience
i[Těsto]: 50 g másla, 250 g jemného měkkého tvarohu, 250 g práškového cukru, 3 vejce, 2 čajové lžičky kakaa, 200 g hrubé mouky i[Jahodový sníh]: 200 g jahod, podle chuti práškový cukr, 1 vanilkový cukr, 3 bílky

Příprava
Máslo, tvaroh a cukr vymícháme do pěny, postupně přidáváme žloutky, kakao a nakonec prosátou mouku a tuhý sníh z bílků. Plech vymastíme, vysypeme moukou, dáme na něj těsto a pomalu pečeme. Před dopečením vyjmeme, potřeme jahodovým sněhem a necháme ještě chvíli dopéct dozlatova. i[Jahodový sníh]: Jahody prolisujeme a smícháme s cukrem a vanilkou. Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého zašleháme trochu cukru a nakonec opatrně prolisované a oslazené jahody.