Kuchařka

Internetová kuchařka

Tvarohová žemlovka

Ingredience
1 veka, 5 dl mléka, 2 vejce, 500 g měkkého tvarohu, 50 g rozinek, 100 g pískového cukru, 1 vanilinový cukr, citrónová kůra, 150 g másla, 50 g moučkového cukru

Příprava
Den starou veku nakrájíme na tenké krajíčky. Třetinu plátků rozložíme na dno máslem vymazaného pekáčku. Vejce rozšleháme v mléce a třetinou přelijeme rozložené krajíčky v pekáčku, aby byly řádně navlhčeny. Tvaroh, vanilinový cukr, pískový cukr, citrónovou kůru a přebrané a oprané rozinky promícháme. Polovinu naneseme na navlhčené krajíčky veky v pekáčku. Na rozestřený tvaroh opět rozložíme vrstvu druhé třetiny veky, navlhčíme a rozestřeme zbývající tvaroh. Nakonec navrch úhledně narovnáme krajíčky z poslední třetiny veky, zalijeme zbývajícím mlékem s vejci a pokapeme je rozehřátým máslem. Žemlovku pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě. Upečenou žemlovku před podáváním pocukrujeme.