Kuchařka

Internetová kuchařka

Trhanec se švestkami

Trhanec se švestkami Ingredience
4 vejce, 60 g hladké mouky, ½ litru mléka, špetka soli, 1 balíček vanilkového cukru, 50 g rozinek, 500 g švestek, 160 g moučkového cukru, 1 hřebíček, kousek citronové kůry, 1 tyčinka skořice, 30 g stolního másla, moučkový cukr na posypání

Příprava
Žloutky a mouku rozkvedlejte, zamíchejte mléko, sůl a vanilkový cukr, přídejte rozinky. Švestky vypeckujte. V hrnci svařte 100g cukru se 4 lžícemi vody a kořením. Vmíchejte švestky a duste pod pokličkou 5 minut. Z bílků ušlehejte sníh, pak přidejte 60g cukru a ušlehejte do tuha. Opatrně vmíchejte těsto. Máslo rozpusťte na velké pánvi za mírné teploty. Těsto nalijte na pánev a nechte z obou stran zhnědnout, potom je přikryjte a sundejte z plotny. Nechte dojít a potom dvěma vidličkami roztrhejte. Trhanec servírujte se ševestkami a cukrem.

Tip
i[Vhodná příloha] Káva a minerální voda.

Poznámky
Trhanec je kompletní oběd, podáte-li před ním nebo po něm polévku.